Breadcrumb

  1. Onze wetenschappelijk focus
  2. Technologieën

Technologieën

Aanpassing, evolutie en innovatie

Onze betrokkenheid bij de oogheelkundige gemeenschap staat los van de productcyclus of financiële mogelijkheden op de korte termijn. We begrijpen dat de aanpassing en evolutie van behandelingen in de oogheelkunde net zo cruciaal is als pure innovatie.

Naast ons aanbod aan geneesmiddelen hebben we een aantal technologieën ontwikkeld ter bevordering van de resultaten en ervaringen van de patiënten die van onze producten gebruikmaken.

Zonder conserveermiddelen

Mede dankzij Santen is de markt grootschalig overgegaan op de ontwikkeling van oogheelkundige behandelingen zonder conserveermiddelen, met name bij behandelingen voor glaucoom en droge ogen-syndroom. Santen heeft de eerste variant van prostaglandine zonder conserveermiddelen, voor de behandeling van glaucoom geïntroduceerd. Producten zonder conserveermiddelen leiden tot minder irritaties en beschadigingen als gevolg van langdurig gebruik, waardoor de patiënt de behandeling langer kan voortzetten.1 Vele patiënten hebben baat bij deze producten, omdat ze minder snel schadelijke bijwerkingen veroorzaken. Santen werkt aan de introductie van conserveermiddelvrije varianten van diverse geneesmiddelen uit het eigen assortiment.

Dropaid logoDropaid® oogdruppelhulp is speciaal ontwikkeld voor gebruik in combinatie met Santen-producten. De Dropaid-oogdruppelhulp zijn in het bijzonder nuttig voor patiënten die last hebben van zwakke of trillende vingers of handen. Het hulpmiddel kan voor flacons met één dosis en met meerdere doses (zonder conserveermiddelen) worden gebruikt.

 

Dropaid® voor één dosis

Dropaid® voor één dosis is een hulpmiddel dat bestemd is voor gebruik met flacons die een enkele dosis oogdruppels bevatten.Het helpt de patiënt om oogdruppels toe te dienen vanuit een flacon met één dosis.

Dropaid® voor één dosis kan bij de volgende producten in flacons met één dosis worden gebruikt: Cosopt®, Lecrolyn®, Timoptol, Saflutan®, Taflotan®, Taptiqom®, en Trusopt®.

 

Dropaid® voor meerdere doses

Dropaid® voor meerdere doses is een hulpmiddel dat bestemd is voor gebruik met flacons die meerdere doses oogdruppels bevatten. Het helpt de patiënt om oogdruppels toe te dienen vanuit een flacon dat meerdere doses bevat.

Dropaid® voor meerdere doses kan bij de volgende producten in flacons met meerdere doses worden gebruikt: Cosopt®, Lecrolyn®, Saflutan® en Taflotan®.

DropAid voor Santen: oogdruppels in flacons met meerdere doses, zonder conserveermiddelen

DropAid voor Santen: oogdruppels in flacons met meerdere doses, zonder conserveermiddelen

DropAid voor Santen: oogdruppels in flacons met één dosis

DropAid voor Santen: oogdruppels in flacons met één dosis

Dimple™-flesje

We weten dat veel medicijnen minder of in kleinere hoeveelheden wordt gebruikt dan wordt geadviseerd of voorgeschreven. Santen probeert daarom zoveel mogelijk te doen om het gebruiksgemak te van haar producten te vergroten, om zo te helpen voorkomen dat patiënten hun behandeling in  onvoldoende mate voortzetten.

Gebruiksgemak heeft een grote invloed op het ontwerp van flesjes, aangezien patiënten het belangrijk vinden dat een flesje gemakkelijk te openen, vast te houden en te gebruiken is.

Ons Dimple™-flesje is ontworpen om problemen die ontstaan bij het openen van het flesje en het controleren van de druppels weg te nemen, zodat de druppels gemakkelijker het oog bereiken en in de juiste hoeveelheden het flesje verlaten. 

Dankzij de vorm van het Dimple™-flesje wordt het vasthouden vergemakkelijkt en heeft de gebruiker controle over de hoeveelheid druppels doordat het flesje gemakkelijk in te knijpen is.
Daarnaast is het flesje dankzij de ribbels op de dop gemakkelijk te openen.

Novasorb is een unieke gepatenteerde technologie die ervoor zorgt dat druppels langer in het oog blijven. Verlies van de druppel door het knipperen van de ogen wordt hierdoor tegengegaan. We hebben deze kationische olie-in-water-emulsie in samenwerking met Novagali (nu onderdeel van Santen ) ontwikkeld. Het product is voor gebruik in diverse oogdruppelproducten in ons assortiment bestemd. Novasorb verbetert biologische adsorptie, de verspreiding op het oogoppervlak en de retentietijd (de duur waarin het geneesmiddel op het oogoppervlak achterblijft).
Het kan leiden tot een afname van het aantal keren dat de patiënt oogdruppels moet aanbrengen.

Microshunt

We werken aan de ontwikkeling van de PRESERFLO™ MicroShunt, met CE-markering, om verlaging van de intraoculaire druk door de afvoer van kamervocht uit het oog te stimuleren. Het hulpmiddel is ontworpen met innovatief en biologisch inert materiaal, en wordt tijdens een minimaal-invasieve ingreep geïmplanteerd. Met PRESERFLO™ MicroShunt wordt een nieuwe chirurgische optie geboden voor de behandeling van glaucoom.

Santen heeft in samenwerking met verschillende partners flesjes met meerdere doses conserveermiddelvrije oogdruppels ontwikkeld, waarmee de microbiologische veiligheid en het gebruiksgemak voor patiënten wordt gewaarborgd.

Lees hier meer over onze twee flesjes conserveermiddelvrije oogdruppels met meerdere doses:

Santen werkt aan de introductie van xact™ Mono-EDoF™, een goedgekeurde monofocale hydrofobe introaculaire lens (IOL) met CE-markering. De xact™ Mono-EDoF™ is een hydrofobe diffractieve IOL met 4 diffractieve ringen die door Santen in samenwerking met Advanced Vision Science ontwikkeld is.1 Met dit nieuwe type monofocale lens kunnen oogheelkundigen hun patiënten meer dan de standaard oogcorrectie na een staaringreep bieden. Dankzij een geïmplanteerde xact™ Mono-EDoF™ worden patiënten na een staaringreep minder afhankelijk van een bril.2

 

1. Baur I, et al. Klinische erfahrung mit einer neuen monofokalen intraokularlinse mit erweiterter tiefenscharfe. Presented at the 32nd annual Internationaler Kongress der Deutschen Ophthalmochirugen, Nuremberg, Germany, 24 May 2019.

2. Spalton DJ, et al. Optical and Clinical Comparison of a Novel Monofocal Extended-Depth-of-Focus IOL and a Conventional Bifocal Extended-Depth-of-Focus IOL. Presented at American Society of Cataract & Refractive Surgery, San Diego, US, 4 May 2019.

Contactgegevens distributeur

De IOL xact™ Mono-EDoF™ is leverbaar via de volgende geselecteerde, in oogheelkundige producten van hoge kwaliteit gespecialiseerde distributeurs.

Land: Duitsland 
Distributeur: OSD Medical GmbH
Adres: Am Borsigturm 58, 13507 Berlin, Germany
URL: http://osd-medical.de/
Email: info@osd-medical.de
Tel: +49 30 430955 0

 

Land: Italië 
Distributeur: TEC MED Srl
Adres: Via Ilaria Alpi 4, 00188 Roma RM, Italy
URL: http://tecmed.it 
Email: info@tecmed.it
Tel: +39 06 332 8441

 

Land: Zwitserland 
Distributeur: medilas ag
Adres: Grindlenstrasse 3, 8954 Geroldswil, Switzerland
URL: www.medilas.ch 
Email: info@medilas.ch 
Tel: +41 44 747 40 00

 


Referenties

  1. Odonne et al. Adv Ther. 2020 Apr;37(4):1436-1451