Breadcrumb

  1. Onze visie
  2. Over Santen

Over Santen

Santen Pharmaceutical is 130 jaar geleden in Japan opgericht en helpt sindsdien patiënten van over de hele wereld. Inmiddels behoort het tot de meest toonaangevende, in oogheelkunde gespecialiseerde farmaceutische ondernemingen ter wereld. We zijn marktleider op het gebied van de oogheelkunde in Japan. We zijn sinds 1994 op de Europese markt actief en laten in zowel de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten, Afrika) als wereldwijd een sterke groei zien. We zijn gepassioneerd om de ooggezondheid en het gezichtsvermogen van patiënten te behouden en te verbeteren, en tevens de beste oogheelkundige zorg voor patiënten toegankelijk te houden. Omdat oogheelkunde onze enige focus is,  beschikken we over diepgaande kennis en ervaring. Hierdoor kunnen we snel op ontwikkelingen inspelen, erop reageren en ernaar handelen.

Doordat we ons volledig op het oog richten, zien we een grote en unieke mogelijkheid om de kwaliteit van leven voor patiënten te verbeteren en tegelijkertijd een sterke en effectieve commerciële organisatie te zijn. De bevolking wordt ouder, het aantal patiënten neemt toe, met name met betrekking tot glaucoom of een netvliesaandoening. De markt voor oogheelkundige geneesmiddelen op recept groeit snel, en nieuwe behandelingen en diagnosemethoden zijn in ontwikkeling als gevolg van de voortschrijdende technologie. Nog steeds is er een groot aantal personen dat last heeft van oogheelkundige aandoeningen.

Onze kernactiviteit is het ontwikkelen van oogheelkundige geneesmiddelen op recept: het aandeel hiervan bedraagt 80% van onze wereldwijde nettoverkoop. We bieden eveneens oogbehandelingen en medische hulpmiddelen zonder recept aan, evenals voedingsmiddelen die de gezondheid van de ogen bevorderen. In de EMEA-regio zijn we toonaangevend op het gebied van de behandeling van glaucoom en droge ogen-syndroom. Ook breiden we ons portfolio uit op het gebied van ooginfecties, allergieën en hulpmiddelen voor oogcorrectie en glaucoomingrepen.