Breadcrumb

  1. Onze visie
  2. Over Santen
  3. Geschiedenis

Geschiedenis

 

Met een trotse geschiedenis die tot 1890 teruggaat, is Santen momenteel de grootste onafhankelijke onderneming die zich volledig op de oogheelkunde toelegt.

In 1890 begon Kenkichi Taguchi in Osaka een apotheek met de naam Taguchi Santendo. In 1899 introduceerde hij Daigaku-oogdruppels: een groot succes dat het bedrijf door de eerste groeifasen hielp. Vandaag de dag worden ze nog steeds in Japan verkocht. 

In 1914 ging een samenwerking met Chuko Mita van start en ging het bedrijf als commanditair vennootschap verder. Santendo Co. Ltd werd in 1925 opgericht, met Chuko Mita als algemeen directeur. Over de lange termijn – vanaf toen tot op de dag van vandaag – volgen we deze benaderingswijze: groei door de ontwikkeling van innovatieve en gemakkelijk verkrijgbare oogheelkundige geneesmiddelen, met inbegrip van de overname van oogheelkundige nichebedrijven en samenwerkingsverbanden met onderzoekers om ons werk te ondersteunen. In 1977 verwierven we onze eerste notering aan de beurs van Tokyo.

We vergrootten onze aanwezigheid buiten Japan in de jaren 90 van de vorige eeuw. Inmiddels beschikken we over vestigingen in Azië, Amerika en Europa. Ons Europese hoofdkantoor is in Zwitserland gevestigd.